Kajak Nisramont Activiteiten - Water Contact Home

De samenvloeiing van de Oostelijke en Westelijke Ourthe is gelegen in het natuurpark "Parc Naturel des deux Ourthes" en beschikt over een prachtige fauna en flora.

Geniet van de rust en de ongerepte natuur tijdens een tocht over het langgerekte stuwmeer met een totale oppervlakte van 47Ha. Op de steile flanken van de smalle vallei vind je een voortdurende afwisseling tussen bossen en  rotspartijen, bevolkt door eenden,  reigers, buizerds en verschillende andere vogelsoorten. Misschien behoor je wel tot de gelukkigen die een zeldzame ijsvogel of een zwarte ooievaar kunnen spotten …

De samenvloeiing van de twee Ourthes biedt het hele jaar door voldoende waterstand en kan bevaren worden door deelnemers vanaf 6 jaar en die kunnen zwemmen. Uitstappen en de boot voorttrekken nadat je vast kwam te zitten is dus niet aan de orde. Het gaat om vlak water met weinig of geen stroming.

Bovendien bepaal je zelf de lengte van je traject. Ben je op zoek naar de rust en ontspanning, dan kan je al dobberend genieten van de prachtige omgeving. Ben je eerder sportief, dan kan je kiezen voor een uitgebreide kennismaking met beide armen - Oostelijk en Westelijk - van de Ourthe (max 10 km = heen en terug over Oostelijk en Westelijk deel).

Kostprijs:
De kajaks worden verhuurd voor een halve dag (= max. 2 uur 30 min.) op het stuwmeer van Nisramont.

- voor een 1-zit: € 15
- voor een 2-zit: € 25
- voor een 3-zit: € 32,50 (2 volwassenen en 1 kind van max. 10 jaar)

Reservatie : Enkel mogelijk voor groepen vanaf min. 10 pers. en op voorwaarde dat het in onze activiteiten-planning past. Ons contacteren.

Groepen kleiner dan 10 pers. kunnen pas last minute aansluiten (= ten vroegste de dag voordien op voorwaarde dat er gevaren wordt).

Wanneer wordt er gevaren? : Afhankelijk van onze activiteiten-planning. Meestal op zaterdag en af en toe in de midweek.Ons contacteren.

Procedure:
Je komt naar de uitvalsbasis van Moulin Bock NaturAction in Houffalize. Daar krijg je een instructie over het gebruik van de peddels, de boten en de veiligheid. Belangrijk is dat je een voertuig hebt waarmee je peddels (lengte 2m.10) kan transporteren. Je neemt je materiaal in ontvangst en begeeft je vervolgens met eigen vervoer/wagen naar het stuwmeer (12-tal km. van Houffalize). De boten liggen ter plaatse voor je klaar en dienen door de deelnemers zelf over een 75-tal m. gedragen te worden naar een van de in-/uitstapplaats. Vermits de boten vrij zwaar zijn, is het aangeraden deze per minimaal met 4 personen te dragen. Slechts af en toe (bij grote drukte) is er een persoon van onze organisatie ter plaatse aanwezig die alles in goede banen leidt. Na de kajaktocht leg je de boten terug op hun oorspronkelijke plaats en breng je het materiaal (peddel en zwemvest) met eigen vervoer terug naar Moulin Bock.

Aanvraag Info Aanvraag Info

Download hier een lijst met benodigdheden en kledingadvies voor de activiteiten.

 

Kano

Nisramont

Nisramont

Nisramont

Azimut s.p.r.l. - Moulin Bock NaturAction | Rue de La Roche, 51, 6660 Houffalize - Belgische Ardennen